Tatlı Uyku Bebeğinizin Sağlıklı Gelişimi İçin İhtiyaç Duyduğu Dinlenmeyi Nasıl Sağlarsınız?

Tatlı Uyku: Sevinçli Bir Bebek Gelişimi İçin Dinlenmeye Öncelik Vermek Bebek uykusu genel gelişimlerinin mühim bir parçasıdır. Bebekler kafi uyku aldıklarında sevinçli, sıhhatli olma ve iyi öğrenme olasılıkları daha yüksektir. Sadece, bir bebeği uyutmak zor olabilir. Bir bebeğin uykusunu etkileyebilecek birçok unsur vardır; yaşları, içerisinde bulundukları ortam ve beslenme programları şeklinde. Bu klavuz, bebeğinizin daha iyi uyumasına iyi mi destek olabileceğiniz hikayesinde size informasyon elde edecektir. Şu mevzuları ele alacağız: Bebek uykusunun değişik evreleri Bebeğinizin her yaşta ne kadar uykuya ihtiyacı var? Yavrunuz için uyku dostu bir ortam yaratın Tutarlı bir uyku programı tayin Uyku sorunlarının giderilmesi Bu ipuçlarını takip ederek bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için gerekseme duyduğu uykuyu almasına destek olabilirsiniz. Bebekler doğduklarında tam gelişmiş bir sirkadiyen ritimleri yoktur. Bu, gündüz ile gece arasındaki farkı ayırt edemedikleri demektir. Netice olarak, günün ve gecenin her saatinde uyuyabilirler.Bebekler büyüdükçe sirkadiyen ritimleri olgunlaşmaya adım atar. Geceleri daha uzun vakit uyumaya ve gündüzleri […]

Tatlı Uyku Bebeğinizin Sağlıklı Gelişimi İçin İhtiyaç Duyduğu Dinlenmeyi Nasıl Sağlarsınız?

Tatlı Uyku: Mutlu Bir Bebek Gelişimi İçin Dinlenmeye Öncelik Vermek



Tatlı Uyku: Sevinçli Bir Bebek Gelişimi İçin Dinlenmeye Öncelik Vermek

Bebek uykusu genel gelişimlerinin mühim bir parçasıdır. Bebekler kafi uyku aldıklarında sevinçli, sıhhatli olma ve iyi öğrenme olasılıkları daha yüksektir. Sadece, bir bebeği uyutmak zor olabilir. Bir bebeğin uykusunu etkileyebilecek birçok unsur vardır; yaşları, içerisinde bulundukları ortam ve beslenme programları şeklinde.

Bu klavuz, bebeğinizin daha iyi uyumasına iyi mi destek olabileceğiniz hikayesinde size informasyon elde edecektir. Şu mevzuları ele alacağız:

  • Bebek uykusunun değişik evreleri
  • Bebeğinizin her yaşta ne kadar uykuya ihtiyacı var?
  • Yavrunuz için uyku dostu bir ortam yaratın
  • Tutarlı bir uyku programı tayin
  • Uyku sorunlarının giderilmesi

Bu ipuçlarını takip ederek bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için gerekseme duyduğu uykuyu almasına destek olabilirsiniz.

Bebekler doğduklarında tam gelişmiş bir sirkadiyen ritimleri yoktur. Bu, gündüz ile gece arasındaki farkı ayırt edemedikleri demektir. Netice olarak, günün ve gecenin her saatinde uyuyabilirler.
Bebekler büyüdükçe sirkadiyen ritimleri olgunlaşmaya adım atar. Geceleri daha uzun vakit uyumaya ve gündüzleri uyanmaya başlarlar. Sadece uyku-uyanıklık döngülerinin tam olarak gelişmesi birkaç ay sürebilir.

Bebeğinizin uykusunu etkileyebilecek birçok unsur vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Onların yaşı
  • Onların çevresi
  • Beslenme programları
  • Onların sağlıkları

Bebeğinizin daha iyi uyumasına destek olmak için bu faktörleri kestirmek önemlidir. Yavrunuz için uyku dostu bir ortam yaratarak ve tutarlı bir uyku programı izleyerek, büyümeleri ve muntazam bir halde gelişimleri için gerekseme duydukları uykuyu almalarına destek olabilirsiniz.

Fizyolojik Inkişaf

Hayatın ilk birkaç ayında bebeğinizin beyni ve vücudu hızla büyür. Bu gelişme oldukça fazla enerji gerektirir, bu nedenle bebeklerin oldukça fazla uyuması icap eder.
Yavrunuz büyüdükçe uyku gereksinimleri kademeli olarak azalacaktır. Yürümeye başladıklarında, gecede ortalama 10-12 saat uykuya gerekseme duyacaklardır.

İşte bebeklerin her yaşta gerekseme duyduğu yaklaşık uyku miktarını yayınlayan bir tablo:

Yaş Günlük Uyku Saatleri
Yeni dünyaya gelen 14-17
1-3 ay 12-15
4-12 ay 11-14
1-2 sene 10-12
3-5 sene 9-11

Bilişsel Inkişaf

Uyku esnasında bebeğinizin beyni anıları pekiştirmek ve yeni şeyler öğrenmek için oldukça çalışır. Bundan dolayı bebeklerin kafi uyku alması oldukça önemlidir.
Ne süre

Hususiyet Tarif
Bebek uykusu Bir bebeğin gerekseme duyduğu uyku miktarı yaşa göre farklılık gösterir. Yenidoğanlar çoğu zaman günde 16-18 saat uyurken, daha büyük bebekler günde 12-14 saat uyurlar.
Bebek uykusu Bebekler çoğu zaman günde üç ila dört kere uyurlar. Yaşları ilerledikçe uykuları giderek kısalacaktır.
Uyku yoksunluğu Uyku yoksunluğu bir bebeğin gelişimi üstünde negatif bir etkiye haiz olabilir. Onları asabi, huysuz ve teselli edilmesi zor hale getirebilir.
Uyku eğitimi Uyku eğitimi, bir bebeğin kendi haline uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı öğrenmesine destek olma sürecidir. Muhtelif değişik uyku eğitimi şekilleri mevcuttur.
Sağlıklı uyku alışkanlıkları Bebeğinizin sıhhatli uyku alışkanlıkları geliştirmesine destek olmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır. Bunlar içinde bir uyku vakti rutini kurmak, tutarlı bir uyku programı kurmak ve bebeğinizin döşek odasının karanlık, sessiz ve serin olduğu için güvenli olmak yer alır.
İlginizi Çekebilir:  Happy Handprints Dağınıklık Olmayan Bebek Sanat Malzemeleri Yaratıcı İfade İçin

Tatlı Uyku: Mutlu Bir Bebek Gelişimi İçin Dinlenmeye Öncelik Vermek

II. Fizyolojik Inkişaf

Hayatının ilk senesinde yavrunuz hızla büyüyecek ve yeni fizyolojik beceriler geliştirecektir. Yuvarlanmayı, oturmayı, emeklemeyi, ayakta durmayı ve yürümeyi öğreneceklerdir. İnce motor becerileri de gelişecek ve nesneleri kavrayabilecek, kaşık dokunabilecek ve bardaktan içebileceklerdir.

Bebeğinizin fizyolojik gelişimine destek olacak birtakım ipuçları:

  • Bebeğinizin hareket etmesi için bol miktarda fırsat sağlayın.
  • Bebeğinizi kaslarını kullanmasını teşvik eden değişik oyuncaklarla oynamaya teşvik edin.
  • Bebeğinizin keşfetmesi için güvenilir bir ortam sağlayın.
  • Bebeğinizin yeterince uyuduğundan güvenli olun.

III. Bilişsel Inkişaf

Hayatının ilk senesinde bebeğinizin beyni hızla büyür ve gelişir. Bu, bebeğinizin etrafındaki dünyayı ve onunla iyi mi etkileşim kuracağını öğrendiği için çok büyük bir bilişsel gelişme zamanlarıdır.

Bebeğinizin bilişsel gelişimi genetik, etraf ve deneyimleri şeklinde bir takım faktörden etkilenir. İlk yıldaki bilişsel gelişmenin birtakım temel yönleri şunlardır:

  • Idrak
  • Dikkat
  • Bellek
  • Problem çözme
  • Dil gelişimi

Yavrunuz büyüdükçe ve geliştikçe, yeni şeyler öğrenmeye ve yeni beceriler edinmeye başladığını görmüş olacaksınız. Tanıdık nesneleri ve insanları tanımaya başlayacaklar ve niçin ve netice arasındaki farkı anlamaya başlayacaklar. Ek olarak çevrelerini keşfetmeye ve onunla iyi mi etkileşim kuracaklarını öğrenmeye başlayacaklar.

Bebeğinizin bilişsel gelişimine, ona uyarıcı bir ortam sağlayarak ve onunla pozitif ve destekleyici bir halde etkileşim kurarak destek olabilirsiniz. Bebeğinizle konuşun, ona kitap okuyunuz ve onunla oyunlar oynayın. Çevresini keşfetmesini ve yeni şeyler öğrenmesini teşvik edin.

Bebeğinize doğru fırsatları sunarak bilişsel potansiyelinin tamamına ulaşmasına destek olabilirsiniz.

IV. Romantik Inkişaf

Yavrunuz büyüdükçe ve geliştikçe, romantik aralığı genişleyecektir. Saadet, keder, hiddet ve vehamet şeklinde daha geniş bir duygu yelpazesini deneyimlemeye başlayacaklardır. Ek olarak duygularını düzenlemeyi ve sıhhatli yollarla anlatım etmeyi öğreneceklerdir.

Bebeğinizin romantik gelişimini desteklemenin birtakım yolları şunlardır:

  • Bebeğinizin duygularına şefkatli ve destekleyici bir halde tahsisat verin.
  • Bebeğinizin duygularını oyun, müzik yahut sanat şeklinde sıhhatli yollarla anlatım etmesine fırsat verin.
  • Bebeğinize derin soluk alma yahut yoga şeklinde sakinleştirici teknikler öğreterek duygularını düzenlemeyi öğrenmesine destek olun.
  • Bebeğinize hayal kırıklığı ve hüsranla iyi mi başa çıkacağını öğretebilmek için ona sınırlar ve engellemeler koyun.

Bebeğinizin romantik gelişimini destekleyerek sevinçli, sıhhatli ve ahenkli yetişkinler olarak yetişmesine destek olabilirsiniz.

Tatlı Uyku: Mutlu Bir Bebek Gelişimi İçin Dinlenmeye Öncelik Vermek

V. Toplumsal Inkişaf

Bebeklerde ve minik çocuklarda toplumsal inkişaf, öteki insanlarla etkileşim kurma ve ilişki kurma kabiliyetlerini anlatım eder. Bu, komünikasyon becerilerini geliştirmeyi, başkalarıyla iyi mi oynanacağını öğrenmeyi ve ilişkiler oluşturmayı ihtiva eder.

Bir bebeğin toplumsal gelişimine katkıda bulunan pek oldukça unsur vardır; bunlar içinde genetiği, çevresi ve başkalarıyla etkileşimi yer alır.

Bebeğinizin toplumsal gelişimine destek olmak için yapabileceğiniz birtakım şeyler şunlardır:

  • Bebeğinizle sık sık konuşun.
  • Bebeğinize kitap okuyunuz.
  • Bebeğinizle oyunlar oynayın.
  • Bebeğinizin öteki çocuklarla etkileşime girmesini teşvik edin.
  • Bebeğinize öteki yetişkinlerle sosyalleşme fırsatı sağlayın.
İlginizi Çekebilir:  Huzur Battaniyesi Bebeğinizi Tatlı Bir Uykuya Daldırmanın 5 Yolu

Bu ipuçlarını izleyerek bebeğinizin gelişmesi için gerekseme duyduğu toplumsal becerileri geliştirmesine destek olabilirsiniz.

İşte size destek olabilecek birtakım ek kaynaklar:

Tatlı Uyku: Mutlu Bir Bebek Gelişimi İçin Dinlenmeye Öncelik Vermek

VI. Dil Gelişimi

Yavrunuz büyüdükçe ve geliştikçe, dil öğrenmeye başlayacaktır. Bu, gevezelikle başlayıp tam cümleler konuşmaya doğru ilerleyen kademeli bir süreçtir. Bebeğinizin dili öğrenmesine destek olmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır, mesela:

  • Bebeğinizle sık sık konuşun
  • Bebeğinize kitap okumak
  • Bebeğinize müzikle uğraşmak
  • Dil gelişimini destekleyen oyunlar oynamak

Bebeğinize varlıklı bir dil ortamı sağlayarak dili süratli ve basit bir halde öğrenmesine destek olabilirsiniz.

Tatlı Uyku: Mutlu Bir Bebek Gelişimi İçin Dinlenmeye Öncelik Vermek

VII. Oyna

Oyun, bir bebeğin gelişiminin temel bir parçasıdır. Birçok biçimde öğrenmelerine ve büyümelerine destek sağlar, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Motor becerilerini geliştirmek
  • Başkalarıyla iyi mi etkileşim kuracağınızı öğrenmek
  • Çevrelerini keşfetmek
  • Hayal güçlerini geliştirmek
  • Sorunları çözmeyi öğrenmek

Bebeğinizle oynamanın birçok değişik yolu vardır ve aktiviteleri yaşına ve alaka alanlarına gore uyarlayabilirsiniz. Birtakım sıradan fikirler şunlardır:

  • Beraber kitap okumak
  • Müzikle uğraşmak
  • Saklambaç oynamak
  • Yerde sürünerek gezmek
  • Blokları istifleme

En mühim şey, ikinizin de eğlendiğinden güvenli olmaktır. Yavrunuz canlandırırken, öğrenir ve büyür. Bundan dolayı, her gün minik çocuğunuzla kaliteli bir oyun zamanının tadını çıkarmak için birazcık süre ayırın.

Beslenme

VIII. Beslenme

Sağlıklı bir beslenme bütün bebekler için önemlidir, sadece bilhassa uyumakta zorlanan bebekler için önemlidir. Bir bebek kafi gıda almadığında, huzursuz ve asabi olabilir, bu da uykuya dalmasını ve uykuda kalmasını zorlaştırabilir.

Bebeğinizin gerekseme duyduğu gıdaları aldığından güvenli olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var:

  • Bebeğinizi olası olduğunca uzun vakit emzirin. Anne sütü bebekler için muhteşem bir besindir ve onlara gerekseme duydukları bütün gıdaları sağlar.
  • Bebeğinizi mamayla besliyorsanız, demirle güçlendirilmiş bir mama seçtiğinizden güvenli olun. Demir, bebekler için temel bir besindir ve sıhhatli kırmızı kan hücreleri geliştirmelerine destek sağlar.
  • Bebeğinize meyve, sebze ve tam tahıllar şeklinde muhtelif sıhhatli besinler sunun.
  • Bebeğinizin işlenmiş besin, şekerli meşrubat ve sağlıksız yağ tüketimini sınırlayın.

Bu ipuçlarını takip ederek bebeğinizin iyi uyuması için gerekseme duyduğu gıdaları almasına destek olabilirsiniz.

IX. Emniyet

Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi için güvenilir uyku eğer olmazsa olmazdır. İşte bebeğinizin uyurken güvende kalmasına destek olacak birtakım ipuçları:

  • Bebeğinizi uyurken daima sırt üzeri yatırın.
  • Bebeğinizin beşiğinde yahut portatif yatağında sert ve düz bir döşek kullanın.
  • Bebeğinizin beşiğine yahut sepetine yastık, battaniye, peluş hayvan yahut başka nesneler koymayın.
  • Bebeğinizin odasını serin ve karanlık tutun.
  • Bebeğinizin yanında sigara içmekten kaçının.
  • Bebeğinizin uyku güvenliği hikayesinde endişeleriniz var ise doktorunuzla görüşün.

S1: Bebeğimin gece süresince uyumasını sağlamanın en iyi yolu nelerdir?

C1: Bu probleminin tek bir cevabı yoktur, şundan dolayı bir bebek için işe yarayan bir şey bir öteki için işe yaramayabilir. Sadece, bebeğinizin gece süresince uyumasını sağlamanıza destek olabilecek birtakım genel ipuçları vardır, bunlar şunlardır:
Yatma vakti rutini kurmak. Tutarlı bir yatma vakti rutini, bebeğinizin uykuyu beklemeyi öğrenmesine ve geceleri uykuya dalmasını kolaylaştırmasına destek olabilir.
Karanlık, sessiz ve serin bir uyku ortamı yaratmak. Bebekler karanlık, sessiz ve serin bir ortamda olduklarında uyumaya daha yatkındırlar.
Tutarlı bir uyku programı tutmak. Bebeğinizin uyku programını hafta sonları bile olası olduğunca tutarlı tutmak önemlidir.
Yatmadan ilkin aşırı uyarılmadan kaçının. Bebeğinizin yatmadan ilkin aşırı uyarılmasına izin vermeyin, şundan dolayı bu onların uykuya dalmasını zorlaştırabilir.

İlginizi Çekebilir:  Bright Beginnings Bebeğinizin Hayal Gücünü Harekete Geçirecek Renkli Oyuncaklar

S2: Bebeğimin gündüz uyumasına iyi mi destek olabilirim?

C2: Bebeğinizin gün içerisinde uyumasına destek olmak için yapabileceğiniz birkaç şey şunlardır:
Bebeğinizi tertipli aralıklarla uyumaya teşvik edin. Bebeklerin günde birkaç kere uyuması icap eder, bundan dolayı onları tertipli aralıklarla uyumaya teşvik etmek önemlidir.
Sessiz, karanlık ve serin bir uyku ortamı yaratın. Bebekler sessiz, karanlık ve serin bir ortamda olduklarında daha çok uykuya dalarlar.
Bebeğinizi uyku vakti öncesinde aşırı uyarmaktan kaçının. Bebeğinizin uyku vakti öncesinde aşırı uyarılmasına izin vermeyin, şundan dolayı bu uykuya dalmasını zorlaştırabilir.
Sabırlı olun. Bebeğinizin tertipli bir programda uyumayı öğrenmesi birazcık süre alabilir.

S3: Bebeğim uyku problemi yaşıyorsa ne yapmalıyım?

C3: Yavrunuz uyumakta güçlük çekiyorsa deneyebileceğiniz birkaç şey var:
Tıbbi sorunları deneyin. Yavrunuz iyi uyumuyorsa, soruna niçin olabilecek herhangi bir tıbbi problemi elemek önemlidir.
Bebeğinizin uyku programını ayarlayın. Bebeğinizin uyku programı tutarlı değilse, uykuya dalmasını ve uykuda kalmasını zorlaştırabilir.
Rahatlatıcı bir uyku vakti rutini yaratın. Rahatlatıcı bir uyku vakti rutini bebeğinizin gevşemesine ve uykuya hazırlanmasına destek olabilir.
Bebeğinizin uyku ortamının basit olduğu için güvenli olun. Bebeğinizin uyku ortamı karanlık, sessiz ve serin olmalıdır.
Sabırlı olun. Bebeğinizin tertipli bir programda uyumayı öğrenmesi birazcık süre alabilir.

Toprak Çetin, dijital dünyaya olan ilgisi ve bilgiye olan tutkusuyla tanınan bir girişimcidir. Uzun yıllar boyunca çeşitli sektörlerde çalışarak edindiği deneyimleri, Getiriyolu.com gibi içerik odaklı projelere dönüştürmüştür. Hem yazılı hem de dijital medya alanlarında uzmanlaşarak, insanlara değerli bilgiler sunma amacını güden bir platform yaratmıştır.

  • Toplam 163 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Tiny Triumphs Her Yaş İçin Uyarıcı Aktivitelerle Büyümeyi Besler

Çocuk 5 gün önce

İçindekilerII. Erken Çocukluk Eğitimi Nelerdir?III. Erken Çocukluk Eğitiminin ÖnemiIV. Erken Çocukluk Eğitiminin YararlarıVI. Erken Çocukluk Eğitimi Programında Aranacak ŞeylerII. Erken Çocukluk Eğitimi Nelerdir?III. Erken Çocukluk Eğitiminin ÖnemiIV. Erken Çocukluk Eğitiminin YararlarıV. Erken Çocukluk Eğitimi Programı Iyi mi SeçilirVI. Erken Çocukluk Eğitimi Programında Aranacak ŞeylerVII. Erken Çocukluk Eğitimi FaaliyetleriErken Çocukluk Eğitimindeki Evlatların Anne babaları İçin İpuçları Erken çocukluk eğitimi, bir çocuğun gelişiminde tehlikeli sonuç bir dönemdir. Bu vakit zarfında çocuklar süratli bir ritmde öğrenir ve büyürler. Toplumsal, romantik ve bilişsel becerilerini geliştirirler. Ek olarak başkalarıyla iyi mi etkileşim kuracaklarını ve yeni şeyler iyi mi öğreneceklerini de öğrenirler. II. Erken Çocukluk Eğitimi Nelerdir? Erken çocukluk eğitimi, evlatların doğumdan 8 yaşına kadar olan eğitimini kapsar. Okul öncesi, anaokulu ve ilkokulun ilk sınıflarını kapsar. III. Erken Çocukluk Eğitiminin Önemi Erken çocukluk eğitimi birçok nedenden ötürü önemlidir. Birincisi, evlatların okulda başarıya ulaşmış olmak için gereksinim duydukları becerileri geliştirmelerine destek verir. Bu beceriler okuma, yazma, matematik […]

Küçük Kaşifler, Büyük Güvenlik Bebek Güvenliği Temelleri Rehberi

Çocuk 1 hafta önce

İçindekilerBebek güvenliği nelerdir?3. Evinizi bebekler için emin hale iyi mi getirebilirsiniz?4. Bebek güvenliği denetim sıralaması5. Bebek güvenliğini sağlamada yaygın tehlikeler6. Bebek güvenliği için emniyet ipuçları7. Prizler ufaklıklara karşı iyi mi emin hale getirilir?Dolaplar ufaklıklara karşı iyi mi emin hale getirilirMerdivenler ufaklıklara karşı iyi mi emin hale getirilir10. Sual & YanıtBebek güvenliği için eğer olmazsa olmazlarEvinizi bebek güvenliğine müsait hale getirinBahçenizi bebek güvenliğine müsait hale getirinOtomobilinizi bebek güvenliğine müsait hale getirinMobilyalarınızı bebek güvenliğine müsait hale getirinII. Bebek güvenliği için eğer olmazsa olmazlarIII. Evinizi bebek güvenliğine müsait hale getirinIV. Bahçenizi bebekler için emin hale getirinV. Otomobilinizi bebek güvenliğine müsait hale getirinVI. Mobilyalarınızı bebek güvenliğine müsait hale getirinVII. Dolaplarınızı bebek güvenliğine müsait hale getirinMerdivenlerinizi bebek güvenliğine müsait hale getirinIX. Prizlerinizi bebek güvenliğine müsait hale getirin Bebek güvenliği nelerdir? Bebek güvenliği, evinizi bir bebek yahut yürümeye başlamış olan çocuk için emin hale getirme sürecidir. Bu, keskin kenarlar, kablolar ve kimyasallar benzer biçimde yaralanmaya niçin […]

Bebeklerin İlk Bayramları Katı Gıdalara Gülümseyerek Geçiş Rehberi

Çocuk 2 hafta önce

İçindekilerII. Bebeğin ilk yemeği nelerdir?III. Katı gıdalara ne süre başlanmalı?Bebeğinizin ilk yemeği nelerdir?V. Hangi yiyeceklerle başlamalı?VI. Ne kadar yemek verilecekVII. Ne çoğunlukla beslenmeli?VIII. Nelerden kaçınılmalı?IX. Emniyet ipuçları II. Bebeğin ilk yemeği nelerdir? III. Katı gıdalara ne süre başlanmalı? IV. Katıların iyi mi tanıtılacağı V. Hangi yiyeceklerle başlamalı? VI. Ne kadar yemek verilecek VII. Ne çoğunlukla beslenmeli? VIII. Nelerden kaçınılmalı? IX. Emniyet ipuçları Standart Sorular Antet Yanıt Bebek maması Bebeğin güvenle yiyebileceği her türlü yemek. İlk yiyecekler Yumuşak, sindirimi rahat ve alerjen içinde ne olduğu düşük katı gıdalar. Katı gıdalara ne süre başlanmalı? Ortalama 4-6 aylıkken. Katıların iyi mi tanıtılacağı Başlarda azca oranda yiyecekle başlayın ve zaman içinde yiyeceklerinizin miktarını ve çeşitliliğini kademeli olarak artırın. II. Bebeğin ilk yemeği nelerdir? Bebeğin ilk yemeği çoğu zaman püre haline getirilmiş meyveler, sebzeler yahut etler şeklinde tek bileşenli bir püredir. Sindirimi rahat ve ilave tuz, şeker yahut baharat içermeyen bayağı yiyeceklerle adım atmak önemlidir. […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele