Yüksek Proteinli Diyet Kilo Vermenize Nasıl Yardımcı Olabilir?

Kilo Kaybı İçin Yüksek Proteinli Diyet: Yararları, Yemekleri ve Yan Tesirleri Yüksek proteinli rejim, insanların zayıflamasına ve kg kaybını korumasına destek olduğu yayınlanan popüler bir zayıflama diyetidir. Bu yazı, kg kaybı için yüksek proteinli diyetin faydalarını, yüksek proteinli bir diyetin iyi mi uygulanacağını, yüksek proteinli bir rejimde yenilecek yemekleri ve yüksek proteinli bir rejimde kaçınılması ihtiyaç duyulan yemekleri ele almaktadır. Kilo Kaybı İçin Yüksek Proteinli Diyetin Yararları Kilo kaybı için yüksek proteinli diyetin birçok faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır: Artan tokluk: Protein, karbonhidratlardan ya da yağlardan daha tokluk vericidir, şu demek oluyor ki daha azca yiyecek yedikten sonrasında kendinizi tok hissedersiniz. Bu, daha azca kalori almanıza ve zayıflamanıza destek olabilir. Metabolizma hızının artması: Protein, metabolizmanızı hızlandırmaya destek verir ve bu da gün süresince daha çok kalori yakmanıza destek olabilir. Azalmış kas kaybı: Kilo verdiğinizde kas kütlesini korumak önemlidir. Yüksek proteinli bir rejim kas kütlesini korumaya destek olabilir, bu […]

Yüksek Proteinli Diyet Kilo Vermenize Nasıl Yardımcı Olabilir?

Yüksek Proteinli Diyetler ve Kilo Kaybı: Kazanan Bir Kombinasyon Mu?

Kilo Kaybı İçin Yüksek Proteinli Diyet: Yararları, Yemekleri ve Yan Tesirleri

Yüksek proteinli rejim, insanların zayıflamasına ve kg kaybını korumasına destek olduğu yayınlanan popüler bir zayıflama diyetidir. Bu yazı, kg kaybı için yüksek proteinli diyetin faydalarını, yüksek proteinli bir diyetin iyi mi uygulanacağını, yüksek proteinli bir rejimde yenilecek yemekleri ve yüksek proteinli bir rejimde kaçınılması ihtiyaç duyulan yemekleri ele almaktadır.

Yüksek Proteinli Diyetler ve Kilo Kaybı: Kazanan Bir Kombinasyon Mu?

Kilo Kaybı İçin Yüksek Proteinli Diyetin Yararları

Kilo kaybı için yüksek proteinli diyetin birçok faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Artan tokluk: Protein, karbonhidratlardan ya da yağlardan daha tokluk vericidir, şu demek oluyor ki daha azca yiyecek yedikten sonrasında kendinizi tok hissedersiniz. Bu, daha azca kalori almanıza ve zayıflamanıza destek olabilir.
  • Metabolizma hızının artması: Protein, metabolizmanızı hızlandırmaya destek verir ve bu da gün süresince daha çok kalori yakmanıza destek olabilir.
  • Azalmış kas kaybı: Kilo verdiğinizde kas kütlesini korumak önemlidir. Yüksek proteinli bir rejim kas kütlesini korumaya destek olabilir, bu da daha çok kalori yakmanıza ve kg kaybınızı korumanıza destek olabilir.
  • Kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesi: Yüksek proteinli bir rejim, kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesine destek olabilir; bu da diyabet ya da prediyabet hastaları için yararlı olabilir.
  • Kalp hastalığı riskini azaltır: Yüksek proteinli bir rejim, kolesterol seviyenizi ve kan basıncınızı düşürerek kalp hastalığı riskinizi azaltmaya destek olabilir.

Kilo Vermek İçin Yüksek Proteinli Diyet Nasıl Uygulanır

Kilo vermek için yüksek proteinli bir rejim uygulamayı düşünüyorsanız, aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey var.

  • Realist hedefler belirleyin: Süratli bir halde oldukça fazla kg vermeyi beklemeyin. Haftada 1-2 kg vermeyi hedefleyin; bu, güvenilir ve sürdürülebilir bir zayıflama oranıdır.
  • Sevdiğiniz bir protein deposu bulun: Birçok değişik protein türü vardır, bu yüzden sevdiğiniz ve tertipli olarak rejiminize dahil edebileceğiniz bir adet bulun.
  • Diyetinizde kademeli değişimler yapın: Her şeyi aniden değiştirmeye çabalamayın. Kahvaltınıza ya da öğle yemeğinize daha çok protein eklemek şeklinde minik değişimler yaparak başlayın.
  • Sabırlı olun: Yüksek proteinli bir rejimden netice almak süre alır. Derhal netice görmezseniz cesaretiniz kırılmasın. Yalnız devam edin ve sonucunda hedeflerinize ulaşacaksınız.

Yüksek Proteinli Diyetler ve Kilo Kaybı: Kazanan Bir Kombinasyon Mu?

Yüksek Proteinli Rejimde Yenmesi Ihtiyaç duyulan Yiyecekler

Protein açısından varlıklı birçok değişik yemek vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Tavuk, hindi ve balık şeklinde yağsız etler
  • Yumurtalar
  • Süt, yoğurt ve peynir şeklinde süt ürünleri
  • Fasulye ve baklagiller
  • Kuruyemişler ve tohumlar
  • Tofu ve öteki nebat bazlı proteinler
İlginizi Çekebilir:  Bitki Bazlı Beslenmenin Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Faydaları

Yüksek Proteinli Diyetler ve Kilo Kaybı: Kazanan Bir Kombinasyon Mu?

Yüksek Proteinli Rejimde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yiyecekler

Yüksek proteinli bir rejimde kaçınmanız ihtiyaç duyulan birkaç yemek vardır, bunlar şunlardır:

  • Pastırma, jambon ve sosis şeklinde işlenmiş etler
  • Şekerleme, soda ve hamur harcı işleri şeklinde yüksek şekerli yiyecekler
  • Kızarmış yiyecekler, tereyağı ve yağlar şeklinde yüksek yağlı yiyecekler

Yüksek Proteinli Diyetler ve Kilo Kaybı: Kazanan Bir Kombinasyon Mu?

Yüksek Proteinli Rejimde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar

Yüksek proteinli bir rejim uygularken insanların meydana getirdiği birkaç yaygın hata vardır, bunlar şunlardır:

Hususiyet Yüksek proteinli rejim Kilo kaybı Tokluk hissini artırarak ve açlığı azaltarak zayıflamanıza destek olabilir Beslenme Genel sıhhat için mühim olan temel gıdaları sağlayabilir Esenlik Kalp sağlığı, kan şekeri kontrolü ve kemik sağlığı için yararlı olabilir Uygunluk Hem güç bununla birlikte dayanıklılık antrenmanlarında performansınızı artırmanıza destek olabilir

II. Yüksek proteinli rejim nelerdir?

Yüksek proteinli rejim, protein açısından yüksek ve karbonhidrat açısından düşük bir rejimdir. Yüksek proteinli diyetin emin tanımı değişmiş olur, sadece çoğu zaman kalorinin minimum %15'ini proteinden ihtiva eder.

Yüksek proteinli rejimler çoğu zaman kg kaybı, kas geliştirme ve atletik performans için kullanılır. Yüksek proteinli diyetlerin kg kaybı için etken olabileceğine dair birtakım kanıtlar vardır, sadece sonuçlar karışıktır.

Yüksek proteinli rejimler kas geliştirme ve atletik performans için de yararlı olabilir. Sadece, yüksek proteinli diyetlerin öteki diyetlerden kesinlikle daha sıhhatli olmadığını belirtmek önemlidir. Aslen, birtakım emek harcamalar yüksek proteinli diyetlerin böbrek taşı ve kalp hastalığı şeklinde muayyen sıhhat sorunlarının artan riskleriyle ilişkili olabileceğini göstermiştir.

III. Kilo kaybı için yüksek proteinli diyetin yararları

Yüksek proteinli bir rejim zayıflamanın ve sıhhatli bir kiloyu korumanın etken bir yolu olabilir. Protein, kas kütlesini korumak için lüzumlu bir besindir ve yedikten sonrasında kendinizi tok ve doygunluk olmuş hissetmenize destek olabilir. Yüksek proteinli bir rejim uyguladığınızda, aşırı yeme olasılığınız azalır ve bu da kg yitirilmesine yol açabilir. Ayrıca, protein yağ yakmanıza ve kas yapmanıza destek olabilir.

Obesity dergisinde gösterilen bir inceleme, yüksek proteinli bir rejim tatbik eden kişilerin düşük proteinli bir rejim tatbik eden kişilere gore daha çok kg ve vücut hasım kaybettiğini buldu. Yüksek proteinli rejim tatbik eden emek verme katılımcılarının ek olarak daha düşük açlık seviyeleri ve artan tokluk seviyeleri vardı.

JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen başka bir emek verme, yüksek proteinli bir rejim tatbik eden kişilerin, iki öbek aynı kaloriyi tüketse bile, düşük proteinli bir rejim tatbik eden kişilere gore daha çok kg ve vücut hasım kaybettiğini buldu. Yüksek proteinli rejim tatbik eden emek verme katılımcılarının ek olarak daha düşük kolesterol ve tansiyon seviyeleri vardı.

Genel hatlarıyla, inceleme yüksek proteinli bir diyetin zayıflamanın ve sıhhatli bir kiloyu korumanın etken bir yolu olabileceğini öne sürüyor. Sadece yüksek proteinli bir diyetin kg kaybı için büyülü bir çözüm olmadığını belirtmek önemlidir. Kilo vermek ve verdiğiniz kiloyu korumak için diyetinizde ve hayat tarzınızda sıhhatli değişimler yapmanız icap eder.

IV. Kilo kaybı için yüksek proteinli bir rejim iyi mi uygulanır?

Kilo vermek için yüksek proteinli bir rejim uygularken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç mühim nokta var.

İlginizi Çekebilir:  Vejetaryen Diyet Besinsel Olarak Tam Bir Seçenek

Ilk olarak kucak kucak protein açısından varlıklı yiyecekler yediğinizden güvenli olun. Bu, yağsız et, balık, kümes hayvanı, yumurta, fasulye ve kuruyemişleri kura çekmek anlama gelir. Öğün başına 2-3 porsiyon protein ve atıştırmalık başına 1-2 porsiyon protein hedeflemelisiniz.

İkincisi, tam, işlenmemiş gıdalar yemeye odaklanın. Bu, işlenmiş etlerden, şekerli içeceklerden ve rafine karbonhidratlardan kaçınmak anlama gelir. Bunun yerine, meyve, sebze, tam tahıllar ve sıhhatli yağlar yemeye odaklanın.

Üçüncüsü, bolca su için. Susuz kalmamak genel sıhhat için önemlidir ve ek olarak yiyeceklerden sonrasında kendinizi tok ve doygunluk olmuş hissetmenize destek olabilir. Günde 8-10 bardak su içmeyi hedefleyin.

Dördüncüsü, tertipli egzersiz yapın. Egzersiz kg kaybı ve genel sıhhat için eğer olmazsa olmazdır. Haftanın bir çok günü en azından dakikalarca orta yoğunlukta egzersiz yapmayı hedefleyin.

Bu ipuçlarını takip ederek zayıflamada yüksek proteinli bir rejimi başarıya ulaşmış bir halde uygulayabilirsiniz.

V. Yüksek proteinli bir rejimde yenmesi ihtiyaç duyulan yiyecekler

Yüksek proteinli rejim, protein açısından yüksek ve karbonhidrat açısından düşük olan bir rejimdir. Yetişkinler için tavsiye edilen günlük protein alımı, vücut ağırlığının kilogramı başına 0,8 gramdır, sadece zayıflamaya ya da kas oluşturmaya çalışan kişilerin daha çok protein tüketmesi gerekebilir.

Et, balık, kümes hayvanları, yumurta, süt ürünleri, fasulye ve kuruyemişler dahil olmak suretiyle protein açısından varlıklı birçok değişik yemek vardır. Yüksek proteinli bir rejimde yenilecek yemekleri seçerken, tam, işlenmemiş yemeklere odaklanmak önemlidir.

Yüksek proteinli bir rejimde tüketebileceğiniz en iyi yemeklerden bazıları şunlardır:

  • Tavuk göğsü, domuz filetosu ve dana bifteği şeklinde yağsız etler
  • Somon, ton balığı ve morina şeklinde balıklar
  • Tavuk göğsü, hindi göğsü ve kıyma şeklinde kümes hayvanları
  • Yumurtalar
  • Süt, yoğurt ve peynir şeklinde süt ürünleri
  • Siyah fasulye, barbunya fasulyesi ve mercimek şeklinde fasulyeler
  • Badem, ceviz ve fıstık şeklinde kuruyemişler

Bu yiyeceklerin tamamı protein açısından varlıklı ve karbonhidrat açısından düşüktür, bu da onları yüksek proteinli bir rejim için ülkü hale getirir. Ek olarak vitaminler, mineraller ve lif şeklinde öteki gıda maddelerinin de iyi bir kaynağıdırlar.

Yüksek proteinli bir rejim uygularken, bütün gıda gruplarından muhtelif yiyecekler yediğinizden güvenli olmak önemlidir. Bu, ihtiyacınız olan bütün gıdaları aldığınızdan güvenli olmanıza destek olacaktır.

VI. Yüksek proteinli bir rejimde kaçınılması ihtiyaç duyulan yiyecekler

Yüksek proteinli bir rejim uygularken, zayıflama hedeflerinizi sabote edebilecek muayyen yemeklerden kaçınmak önemlidir. Bu yiyecekler şunlardır:

  • Şekerli içecekler
  • İşlenmiş gıdalar
  • Rafine karbonhidratlar
  • Trans yağlar
  • Alkol

Şekerli içecekler boş kalorilerin mühim bir deposudur ve hızla kg alımına yol açabilirler. İşlenmiş gıdalar çoğu zaman sağlıksız yağlar, sodyum ve eklenmiş şekerler açısından zengindir. Rafine karbonhidratlar hızla sindirilir ve glikoza dönüştürülür, bu da kan şekeri seviyelerinde ani yükselmelere ve artan açlığa yol açabilir. Trans yağlar, kalp hastalığı ve nüzul riskinizi artırabilen bir tür sağlıksız yağdır. Alkol de yüksek kalorili olduğu ve aşırı yemeye yol açabileceği için kg alımına katkıda bulunabilir.

İlginizi Çekebilir:  Kısa Vadeli Diyetler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüksek proteinli bir rejim uyguluyorsanız, bu yemeklerden olası olduğunca uzak durmanız en iyisidir. Bunun yerine, protein, lif ve sıhhatli yağlar açısından varlıklı, tam, işlenmemiş yiyecekler yemeye odaklanın. Bu, zayıflama hedeflerinize ulaşmanıza ve genel sağlığınızı iyileştirmenize destek olacaktır.

VII. Yüksek proteinli bir rejimde kaçınılması ihtiyaç duyulan yaygın yanlışlar

Yüksek proteinli bir rejim uygularken, sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarmak ve ihtimaller içinde yan tesirleri en aza indirmek için kaçınmanız ihtiyaç duyulan birkaç yaygın hata vardır.

  • Kafi karbonhidrat tüketmemek.

  • Yeterince sebze yememek.

  • Yeterince su içmemek.

  • Proteini abartmak.

  • Yeterince dinlenememek.

Bu yaygın hatalardan kaçınarak yüksek proteinli diyetinizde başarıya ulaşabilirsiniz.

Yüksek proteinli diyetin yan tesirleri

Yüksek proteinli diyetin birtakım yan tesirleri olabilir, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Böbrek taşı riskinin artması
  • Susuz kalma
  • Kabızlık
  • Gut
  • Bulantı
  • Göğüste ağrılı yanma hissi
  • Tükenmişlik

Yüksek proteinli bir rejime başlamadan ilkin doktorunuzla konuşmanız ve bunun sizin için doğru olduğu için güvenli olmanız önemlidir.

IX. Yüksek proteinli bir rejimi sürdürülebilir kılmak için ipuçları

Yüksek proteinli bir rejim zayıflamanın sıhhatli ve etken bir yolu olabilir, sadece uzun solukta sürdürülmesi zor olabilir. Yüksek proteinli bir rejimi sürdürülebilir kılmak için birkaç ipucu:

  • Yavaşça başlayın. Bütün rejiminizi bir kerede değiştirmeye çabalamayın. Yemeklerinize ve atıştırmalıklarınıza daha çok protein açısından varlıklı yiyecekler ilave ederek başlayın ve işlenmiş karbonhidrat ve sağlıksız yağ alımınızı kademeli olarak azaltın.
  • Sevdiğiniz yüksek proteinli yiyecekler bulun. Protein almanın birçok değişik yolu vardır, bundan dolayı yemeyi sevdiğiniz ve hayat karakterinize uyan yiyecekler bulun. Birtakım iyi seçenekler içinde yağsız etler, balık, yumurta, fasulye, kuruyemişler ve tohumlar bulunur.
  • Sıhhatli değişiklikler yapın. Dışarıda yiyecek yediğinizde kızarmış seçenekler yerine ızgara ya da fırında balık ya da tavuk tercih edin. Kruton ve peynir yerine ızgara tavuk ya da tofu içeren salatalar arayın. Öğle yemeğinizi bir restorandan satın almak yerine yanınızda götürün.
  • Kendinizi şımartmaktan korkmayın. Bazen bir kaçamak yiyecek ya da atıştırmalık yiyecek mesele değil. Yalnız ertesi gün yine yolunuza girdiğinizden güvenli olun.
  • Sabırlı olun. Yüksek proteinli bir rejimden netice almak süre alır. Derhal netice görmezseniz cesaretiniz kırılmasın. Yalnız devam edin ve sonucunda hedeflerinize ulaşacaksınız.

Yüksek proteinli bir rejim zayıflamanın ve sağlığınızı iyileştirmenin mükemmel bir yolu olabilir. Yalnız bu ipuçlarını takip ederek bunu sürdürülebilir hale getirmeyi ihmal etmeyin.

S: Yüksek proteinli rejim nelerdir?

A: Yüksek proteinli rejim, protein açısından varlıklı, karbonhidrat açısından düşük bir rejimdir.

S: Kilo vermede yüksek proteinli diyetin yararları nedir?

A: Kilo vermede yüksek proteinli diyetin pek oldukça faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Artan tokluk hissi
  • Azalmış açlık
  • Artan metabolizma
  • Artan kas hacmi

S: Kilo vermek için yüksek proteinli rejim iyi mi uygulanır?

A: Kilo vermek için yüksek proteinli bir rejimi takip etmeye yönelik birtakım ipuçları şunlardır:

  • Balık, tavuk ve fasulye şeklinde yağsız protein kaynaklarını tercih edin.
  • Kucak kucak meyve ve sebze tüketin.
  • İşlenmiş karbonhidrat ve şekerli gıdaların tüketimini sınırlayın.
  • Bolca su içerek sıvı ihtiyacınız olan şeyi giderin.

Toprak Çetin, dijital dünyaya olan ilgisi ve bilgiye olan tutkusuyla tanınan bir girişimcidir. Uzun yıllar boyunca çeşitli sektörlerde çalışarak edindiği deneyimleri, Getiriyolu.com gibi içerik odaklı projelere dönüştürmüştür. Hem yazılı hem de dijital medya alanlarında uzmanlaşarak, insanlara değerli bilgiler sunma amacını güden bir platform yaratmıştır.

  • Toplam 163 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Düşük Karbonhidratlı Diyette Su İçmenin 5 Yolu

Diyet 8 saat önce

(*5*)İçindekilerII. Düşük karbonhidratlı bir rejimde sıvı alımının önemi nelerdir?IV. Düşük karbonhidratlı bir rejimde susuzluğunuzu gidermenin en iyi yolları nedir?Bolca su içmekDüşük karbonhidratlı meyve ve sebzeler yiyecekDüşük karbonhidratlı spor içecekleri tüketmekÇorbalar ve et sularıV. SuVI. Düşük karbonhidratlı spor içecekleriIX. Öteki sıhhatli besinlerMeyve ve sebzelerMevzuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Düşük Karbonhidratlı Diyette Su İçmeyi Iyi mi Sürdürebilirsiniz? II. Düşük karbonhidratlı bir rejimde sıvı alımının önemi nelerdir? III. Düşük karbonhidratlı rejimde ne kadar su içmelisiniz? IV. Düşük karbonhidratlı bir rejimde susuzluğunuzu gidermenin en iyi yolları nedir? V. Su VI. Düşük karbonhidratlı spor içecekleri VII. Çorbalar ve et suları VIII. Meyve ve sebzeler IX. Öteki sıhhatli besinler Tipik Problemler * susuzluk* düşük karbonhidratlı rejim* hidrasyon* su* elektrolitler “Düşük Karbonhidratlı Diyette Susuz Kalmamak İçin Ne Yapılır” anahtar kelimesinin arama amacı bilgilendiricidir. Bu anahtar kelimeyi arayan kişiler, düşük karbonhidratlı bir rejim uygularken susuz kalmamak için ne yapmaları gerektiği ile alakalı data arıyorlardır. Düşük karbonhidratlı bir diyetin […]

Beklenmeyen Tepkiler Beklentilerinizi Karşılayamadığınızda Ne Yapmalısınız?

Diyet 18 saat önce

İçindekilerII. Beklenmeyen cevap formatı nelerdir?III. Beklenmeyen cevap formatı nelerdir?IV. Beklenmeyen bir cevap formatının neticeleri nedir?V. Beklenmeyen bir cevap biçimini iyi mi önleyebilirsiniz?6. Sual ve YanıtVII. Beklenmeyen cevap biçimlerinin olay emekleriBeklenmeyen cevap biçimlerinin olay emekleri Protein insan sağlığı için vazgeçilmez bir besindir. Dokuların inşası ve onarımı, metabolizmanın düzenlenmesi ve hormon ve enzimlerin üretilmesi benzer biçimde fazlaca muhtelif vücut fonksiyonlarında rol oynar. Protein ek olarak beyin fonksiyonu için de önemlidir. Beyin ortalama %60 su, %30 yağ ve %10 proteinden kaynaklanır. Protein, nöronlar içinde sinyalleri ileten kimyasallar olan nörotransmitterlerin üretimi için gereklidir. Protein ek olarak beyin hücrelerinin büyümesi ve onarımı için de gereklidir. Kafi protein alımı bilişsel işlevi sürdürmek için önemlidir. Emekler, protein açısından varlıklı bir rejim tüketen kişilerin tüketmeyenlere bakılırsa daha iyi bilişsel işleve haiz bulunduğunu göstermiştir. Protein eksikliği, bozulmuş bellek, öğrenme güçlükleri ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) dahil olmak suretiyle bir takım bilişsel sorunla ilişkilendirilmiştir. Yetişkinler için tavsiye edilen günlük […]

Dengeli Beslenme Kilo Yönetiminin Anahtarıdır

Diyet 3 gün önce

İçindekilerKilo Yönetimi İçin Dengeli Beslenmenin YararlarıKilo Yönetimi İçin Dengeli Bir Rejim Iyi mi OluşturulurKilo Yönetimi İçin Dengeli Bir Rejimde Bulunması Ihtiyaç duyulan BesinlerKilo Yönetimi İçin Dengeli Bir Rejimde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan YiyeceklerII. Dengeli beslenme nelerdir?III. Kilo yönetimi için dengeli beslenmenin yararlarıDengeli beslenme nelerdir?V. Kilo yönetimi için dengeli bir rejime dahil edilmesi ihtiyaç duyulan besinlerVI. Kilo yönetimi için dengeli bir rejimde kaçınılması ihtiyaç duyulan yiyeceklerVII. Kilo yönetimi için dengeli bir rejime bağlı kalma ipuçlarıVIII. İnsanların dengeli bir rejimi takip etmeye çalışırken icra ettikleri yaygın yanlışlarIX. Kilo Yönetimi İçin Dengeli Bir Beslenme Dengeli bir rejim, vücuda muntazam emek vermesi için gerekseme duyduğu gıdaları elde eden bir rejimdir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder. Dengeli bir rejim uyguladığınızda, sıhhatli bir kiloyu koruma ve kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik hastalıklardan kaçınma olasılığınız daha yüksektir. Bu yazıda, kg yönetimi için dengeli bir diyetin […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele